dinsdag 21 januari 2014

Over onze wijn: een mening

Vaak wordt ons gevraagd op welke (bekendere) smaak/wijn onze wijn lijkt. Dat is een vraag die zich niet zo makkelijk laat beantwoorden. Nederlandse wijnen hebben hun eigen karakteristieken en dat is nu juist ook de bedoeling. We zeggen: het lijkt een beetje op een Merlot of een Cabernet Sauvignon, maar ja hoe beschrijf je de wijn nu echt? Hieronder de mening van één van onze klanten, een professionele hobbykok en een zeer goede proever, als inspiratie (en eerlijk is eerlijk, als compliment voor ons):
En dan lul ik niet uit mijn nek; ik meen het ; de witte vind in delicaat. Dat vind ik het beste woord. Delicaat. Zo verfijnd, zo in balans, fantastische geurend (Vert dété.., die  stuift je tegemoet!)
Onlangs nog weer bij een etentje lovende kritieken geoogst.
Ook de Romee heb ik geschonken, bij Pastrami met truffelolie en mooie paddenstoelen. Sjemig wat een combi. Dat volle bramenachtige  met de aardse tonen. Helemaal mijn/ onze smaak
 De Noya heeft wat meer lichtheid en rood fruit waardoor die geweldig combineert bij hertenbiefstuk met cranberrysaus, spruiten. Knolselderijpuree oerhollands. Daar hoort oerhollandse wijn bij..
 Nog een groot voordeel van de Slinge(r, zegt Pieter altijd) horster wijnen; je kan ze gerust een paar dagen open laten staan. Ze worden iets anders maar zeker niet minder. Waar zit um dat toch in?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten